Rólunk

Köszöntjük az Amerika Tanulmányok Kutató Központ oldalán!

A budapesti székhelyű központ, az egyetlen és Magyarországon egyedülálló, nonprofit oktatási és kutatási központ, amely a Nemzeti Közszolgálati Egyetemhez kapcsolódik. Az Egyetem karainak kiegészítéseként a Központ ötvözi a különböző területeken dolgozó kutatók és szakemberek munkájának területét, hogy számos, multidiszciplináris kutatási eszközt és információforrást kínáljon az Egyesült Államok mai politikai, gazdasági és nemzetbiztonsági fejleményeire.

A Központ rendszeresen vendégül lát kutatókat és szakembereket az Egyesült Államokból és Európából. Különösen szívesen látunk olyan kutatókat, akik olyan kérdéskörökkel foglalkoznak, amelyek nem csak az Egyesült Államok szempontjából relevánsak, hanem Magyarország és a Közép-Kelet európai régió szempontjából is. A Központ számos oktatási és kutatási programot, valamint tevékenységet támogat, amelyek egyaránt fontosak a hallgatók és az egyetemi intézetek számára, valamint kialakít egy olyan publikációs programot, amely korunk legfontosabb amerikai szakpolitikai kérdéseivel foglalkozik, leginkább azokkal, amelyek a közép-európai régió számára is relevánsak.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem egy egyedülálló, világszínvonalú egyetem, amely Közép-Európa egyik olyan legdinamikusabb fővárosában található, ahol világszerte elismert a felsőoktatás minősége és az egyetemi kultúra sokfélesége. Az egyetem az Amerika Tanulmányok Kutató Központnak egy szolgáltatásorientált, szakmai fejlődést elősegítő környezetet biztosít. A Központ az egyetem által széleskörű hozzáféréssel rendelkezik számos elméleti és gyakorlati forráshoz olyan területeken, mint hadtudomány, bűnüldözés, közigazgatás, valamint nemzetközi és európai tanulmányok. Ez olyan egyedi környezetet teremt, amely összekapcsolja az elméletet és a gyakorlatot, jelentősen segítve a Központ hatékony működését.